nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Véget ért a belső vizsgálat Kerényi Miklós Gábor ügyében

Véget ért a belső vizsgálat Kerényi Miklós Gábor ügyében

Lezárta a belső vizsgálatot a Budapesti Operettszínház Kerényi Miklós Gábor szexuális zaklatási ügyében.
NLCafé
f Ajánlom

Kerényi Miklós Gábort az után bocsátotta el nyolchavi fizetésének megfelelő végkielégítéssel az Operettszínház, hogy többen név nélkül, Maros Ákos pedig nevét vállalva vádolta szexuális zaklatással a rendezőt.

A színház az elbocsátáson túl belső vizsgálatot is indított az ügyben, amit ma lezárt. A vizsgálat eredményéről közleményt adott ki a teátrum:

Kerényi Miklós Gábor – MTI Fotó: Kallos Bea

„A belső vizsgálat feladata az információgyűjtés és értékelés volt. A lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg” – nyilatkozta dr. Lehner Katalin, a Budapesti Operettszínház ügyvédje, aki a személyiségi jogok védelmében több információt a vizsgálatról nem kívánt közölni.

A színház tudomása szerint a belső vizsgálat időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek.

A színház vezetősége szakmai szervezetekkel együttműködve dolgozik egy olyan protokoll kialakításán, mely segít elkerülni az esetleges jövőbeli eseteket. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezárta, a jövőben a művészi feladatokra és a további munkára koncentrál.”

Blikk

Megosztás Facebookon