nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Próbaútra ment a 13 éves fiú egy Ferrarival, nem élte túl

Próbaútra ment a 13 éves fiú egy Ferrarival, nem élte túl

Szörnyethalt egy 13 éves kisfiú, miután teljesült élete álma, és beszállhatott egy igazi Ferrariba.
NLCafé
f Ajánlom

Tegnap kezdődött annak a brit üzletembernek a tárgyalása, akit a 13 éves Alexander Worth tavaly augusztusi halála ügyében számoltat el a winchesteri bíróság. A tegnap kezdődött tárgyaláson a rendőrség nyilvánosságra hozta az kisfiú életének utolsó perceit megörökítő videófelvételt.

Ezen látszik, ahogy Alexander nagyon izgatott lesz akkor, amikor egy kamionból kigördül egy tűzpiros Ferrari F50-es. A fiú és családja csak egy akkumulátorcsere miatt jártak ott, ahol a 39 éves üzletember, Matthew Cobden épp kifarolt a kamionból, hogy képeket készítsenek róla egy magazinba. A férfi jó fej szeretett volna lenni a sráccal, ezért a közös fotók után felajánlotta, hogy elviszi egy próbaútra.

Miután a piros sportkocsi kikerült a kamera látóteréből, Cobden elvesztette az uralmát a kocsi felett, amely megpördült, majd felborult. Mivel egyikük sem volt bekötve, így mindketten kiestek az autóból, ám a kisfiú szörnyethalt.

Matthew Cobdent azzal vádolják, hogy felelőtlensége vezetett a fiú halálához, ám ő tagad.

Rátettem a lábam a gázpedálra, és a következő pillanatban már nem voltam az autóban

– mondta a férfi. 

Szakértők szerint a férfi nem mérte fel a 430 millió forintot érő, 510 lóerős Ferrari erejét, és tövig nyomta a gázt egy olyan szakaszon, ahol a megengedett sebesség 20 kilométer óránként. Az F50-es 4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a baleset 70 km/h-s sebességnél következett be.

Az ügyészség szerint a férfi egyszerűen elvesztette uralmát a jármű felett, az ügy tárgyalását ma folytatták.

Daily Mail

Megosztás Facebookon