nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Mínusz 8 fok: szürreális játszótérré változott Budapest

Mínusz 8 fok: szürreális játszótérré változott Budapest

Olyan rég láttunk havat, hogy alig ismertünk rá a fővárosra. Gyorsan körbe is fotóztuk. Galéria a csontrepesztő hidegből.
Neményi Márton
Neményi Márton
f Ajánlom

Tavasz előtt még gyorsan megmutatja a tél, hogy mit tud, azaz tudott volna, ha idejében kapcsol. Eddig ugyanis megkímélt minket (emlékeztek? pont egy hónapja még 14 fok volt!), de most mínusz tíz-tizenkét fokos minimumokkal búcsúzik az ilyesmitől már rég elszokott Budapesten. Na nem mintha panaszkodni akarnánk, tavaly sokkal durvább volt. Január elején annyi volt a maximum, mint most a minimum, zajlott a Duna, megnyitották az aluljárókat a fedél nélkül élőknek. Havazni mondjuk nem havazott; most ezt is megkaptuk, ráadásul nem valami szürkés-feketés latyak formájában, ami holnapra már nincs sehol. Igazi, rendes hó ez, lehet firkálni a szélvédőkre, lehet belőle golyót formálni, benne elesni, pocsolyát képez a csizmánk körül, miután hazaértünk.

Hazafias kötelességünk volt tehát gyorsan körbefotózni a globális felmelegedés és egyéb anomáliák miatt egyre ritkább jelenséget. Megnéztük a Baross utcát, a belvárost, a nyaranta bulihellyé változó Szabadság hidat és egy kicsit a budai rakpartot, amelyet film noir forgatási helyszínné varázsolt a Gellért Dunába ömlő gyógyvizének gőze. Kattintsátok végig a galériát és tegyétek el későbbre, hogy emlékezzetek, miután végképp tönkretettük a bolygót: régen ilyen is volt.

16 Fotó megtekintése

Mínusz 8 fok: szürreális játszótérré változott Budapest

Megosztás Facebookon