Aktuális

Kis magyar tél: tényleg a szülők dolga megoldani az iskola fűtését?

Nem, határozottan nem. Minden télen menetrendszerűen akadnak olyan oktatási intézmények, ahol vacognak a gyerekek. És általában nem azért, mert hirtelen elromlott a fűtés…

Olyan, mintha az iskolák fenntartóját meglepetésként érné a hír, hogy idén is van tél, ahogyan tavaly is volt, sőt az a rossz hírünk van, hogy jövőre is lesz. Télen pedig hideg van, vagyis fűteni kell, hogy a gyerekek ne fagyjanak meg. A szétrohadt nyílászárók vagy a nem létező fűtési rendszer pedig a nyári szünetben sem javul meg magától vagy épül ki, szóval valakinek törődnie kéne vele, hogy amikor elérkezik a zimankó, akkor ne fázzanak meg a gyerekek meg a tanárok. Vagy nem? A közoktatás rendszerével persze sokaknak van egyéb problémájuk is mostanság…

  • 2018. 02. 27

Nagykabátban és csizmában ültek a diákok a szombathelyi Bercsényi Általános Iskolában, mert annyira hideg volt az osztályteremben – írja a nyugat.hu egy negyedik osztályba járó tanuló szülőjének beszámolója alapján. A szél süvít be az ablakon, aminek elsősorban az az oka, hogy az ablakok szabályosan szét vannak rohadva. A szülők olajradiátort, hősugárzót vittek be, de a nagy teremben az sem segít. Végül úgy oldották meg a problémát, hogy az érintett negyedikes diákokat átköltöztették egy másik tanterembe.

  • 2017. 11. 27

„Egy szülő panaszolta el, hogy hétfőn nem volt fűtés a XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnáziumban. A tornateremben csak 14 fok volt, és mivel a többi tanteremben is kabátban ültek a gyerekek, délelőtt 10 óra után nem sokkal inkább hazaküldték őket. A szabályok szerint egy oktatási intézményben a hideg miatt akkor kell elrendelni rendkívüli szünetet, ha a tanteremben a hőmérséklet legalább két egymást követő oktatási napon nem éri el a húsz fokot. Az intézményvezetőnek ilyenkor a fenntartó mellett a rendkívüli szünetről tájékoztatnia kell a szülőket.”

  • 2017. 11. 10

„Folyamatosan dolgoznak Dunaegyházán a szlovák nemzetiségi általános iskola felújításán a munkások, de sajnos a fűtési rendszer kiépítése még nem készült el, így az iskola vezetése egyeztetett a szülőkkel, akik hősugárzókat küldtek be, hogy ne fázzanak a gyerekeik – derül ki az RTL Klub híradójának egyik riportjából. Az egyik nyilatkozó szülő elmondta, a gyerekek kéthetente betegek, ugyanis a hidegben ülnek egész délelőtt. Úgy tudni, a kivitelező azért csúszott, mert egy szakmai állásfoglalást várt a munka során a tervezőtől, utóbbi azonban hetekig nem válaszolt.”

  • 2017.01.09.

„Már csak egy hetet kell kibírniuk a hideg osztályteremben a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola diákjainak. Az önkormányzat tízmillió forintos adományából még a héten kicserélhetik a kazánt az iskolában. Miután ezen a télen már kétszer is haza kellett küldeni a diákokat a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolából, és az extrém hidegben csak 14-16 fokra melegedtek fel az osztálytermek, úgy döntött a Klik, hogy tavasszal kicseréli az elavult fűtésrendszert.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top