Aktuális

Kiakadtak az új-zélandiak a miniszterelnökkel készült szexista interjún

A veterán riporter szinte egyáltalán nem kérdezte Jacinda Ardernt a politikai elképzeléseiről, annál több megjegyezést tett a kinézetére.

A 37 éves új-zélandi miniszterelnökkel, Jacinda Ardernnel készített interjút az ausztrál televíziós legenda, a 60 Minutes ripotere, Charles Wooley. Az újságíró azonban nehezen dolgozta fel a tényt, hogy akár egy fiatal nő is lehet miniszterelnök – írja a 444.

A riporter szinte csak azzal foglalkozott, hogy Ardern hogyan néz ki, milyen vonzó, és mit keres a „mocskos politikában”. Ahogy egy néző megjegyezte: a kinézetére vonatkozó kérdések nem tűnnek relevánsnak azzal kapcsolatban, mennyire képes az ország vezetésére.

Egy másik néző azt hitte, hogy az interjúnak lesz egy második része, amelyben beszélnek a politikai elképzeléseiről és az eredményeiről is. De csalódnia kellett, mint írja: „csak szexista megjegyzések a kinézetéről és beszélgetés a babáról”.

Wooley „fontos politikai kérdésként” vezette fel, hogy mikor jön a baba. Miután kiszámolta, hogy nagyjából a választás éjszakája körül fogant, arra már Ardern is csak forgatni tudta a szemét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top