nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Hat éve nem tudni, ki miatt kapott halálos mérgezést két munkás

Hat éve nem tudni, ki miatt kapott halálos mérgezést két munkás

Nemrég négy embert gyanúsítottak meg a 2012-es tiszaújvárosi tragédia ügyében.
NLCafé
f Ajánlom

A napokban négy embert vettek őrizetbe a hat évvel ezelőtti nitrogénmérgezés ügyében folyó nyomozás során. A Blikk információi szerint foglalkozás körében elkövetett, több ember halálát okozó, gondatlan veszélyeztetéssel vádolják őket. 

A 2012. júniusi tragédia a Tiszai Vegyi Kombinátban történt. A munkások egy 25 méteres magasságban lévő, műanyag fóliával bevont tartály tisztítását végezték egy állványzatról, amikor tisztázatlan körülmények között a sátorba nitrogén szivárgott. A gáz pillanatokon belül megölte az ott tartózkodó két dolgozót, egy másik férfi pedig elájult. A segítségükre siető társuk, aki gondolkodás nélkül rohant be utánuk, hogy kimentse őket, szintén elvesztett az eszméletét, de őt és az ájult férfit az utolsó pillanatban sikerült kimenteni – emlékeztet a történtekre a Blikk.

tiszai vegyi kombinát (forrás: KÉSZ csoport)

Tiszai Vegyi Kombinát (forrás: KÉSZ csoport)

Az egyik meghalt férfi lánya azt mondta, egyértelmű, hogy nem ellenőrizték a munkaterületet, és valamilyen tömítés is hiányzott. Felelős azonban a mai napig nincs, a korábbi gyanúsítottak ellen ejtették a vádakat. Az elhunytak családjai kártérítést kaptak.

A nitrogén színtelen, szagtalan és íztelen gáz, viszont nagyon mérgező: már két belégzés tudatvesztést, akár halált okozhat.

Megosztás Facebookon