Aktuális

Monica Lewinsky köszönetet mondott a #MeToo-kampánynak

Húsz évvel a botrány után tudta csak teljesen feldolgozni a vele történteket Monica Lewinsky, akit nemcsak Bill Clinton hagyott magára az eset után, hanem a közvélemény is. Az egykori gyakornok a #MeToo-mozgalomnak köszönhetően tudott pontot tenni magában az ügy végére.

Húsz éve robbant ki a botrány az Egyesült Államok akkori elnöke körül, aki orális szexre vette rá akkori gyakornokát, a húszas évei elején járó Monica Lewinskyt. A nő két évtizeddel a eset utáni visszaemlékezésében megjegyzi, hogy akkor nemcsak Bill Clinton, hanem a közvélemény is magára hagyta, így az akkori sajtó szinte csak őt cincálta szét.

Monica Lewinsky interjút ad a CBS This Morning műsorában

Lewinsky a Vanity Fairnek elmondta, hogy az 1998-as forgatókönyv nem sokban különbözött azoktól a leírásoktól, amiket az elmúlt hónapok szexuális zaklatásai miatt életre hívott #MeToo-mozgalom hatására elmeséltek magukról a bántalmazott nők. Örül, hogy ezek a nők ma már nincsenek egyedül, és ez olyan erőt ad nekik, ami 20 évvel ezelőtt még nem létezett.

Monica Lewinsky az újságnak beszámolt arról is, hogy hosszú éveken keresztül küzdött a poszttraumás stressztől, amit a Clinton elnökkel folytatott afférja miatti túlzott médiafigyelem okozott nála. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top