Aktuális

Pont a kivégzése előtt kapott kegyelmet

Édesapja kérésére kapott kegyelmet a 38 éves férfi, aki Texasban végeztek volna ki. A családirtást egyedül az apa élte túl, most 15 évvel a történtek után megbocsátott a fiának.

Greg Abbott texasi kormányzó leállította egy gyilkosság miatt elítélt férfi halálbüntetésének végrehajtását, miután a rab családja kegyelmet kért. A 38 éves Thomas Whitakert azért ítélték el, mert 2003-ban meggyilkolta 51 éves anyját és 19 éves öccsét. Apját pedig mellbe lőtte. A mélyen vallásos apa azt mondta, megbocsátott fiának, és nem akarja, hogy kivégezzék. Mint mondta: a halálbüntetés végrehajtása csak növelné fájdalmát.

Az illetékes texasi testület az elítélt apjának szívhez szóló érvelése után egyhangúlag azt javasolta, hogy a férfi kapjon kegyelmet.

A kormányzó életfogytiglani halálbüntetésre változtatta az elítélt büntetését, kizárva a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Legutóbb több mint 10 éve volt példa hasonlóra Texasban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top