nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Pont a kivégzése előtt kapott kegyelmet

Pont a kivégzése előtt kapott kegyelmet

Édesapja kérésére kapott kegyelmet a 38 éves férfi, aki Texasban végeztek volna ki. A családirtást egyedül az apa élte túl, most 15 évvel a történtek után megbocsátott a fiának.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Greg Abbott texasi kormányzó leállította egy gyilkosság miatt elítélt férfi halálbüntetésének végrehajtását, miután a rab családja kegyelmet kért. A 38 éves Thomas Whitakert azért ítélték el, mert 2003-ban meggyilkolta 51 éves anyját és 19 éves öccsét. Apját pedig mellbe lőtte. A mélyen vallásos apa azt mondta, megbocsátott fiának, és nem akarja, hogy kivégezzék. Mint mondta: a halálbüntetés végrehajtása csak növelné fájdalmát.

Az illetékes texasi testület az elítélt apjának szívhez szóló érvelése után egyhangúlag azt javasolta, hogy a férfi kapjon kegyelmet.

A kormányzó életfogytiglani halálbüntetésre változtatta az elítélt büntetését, kizárva a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Legutóbb több mint 10 éve volt példa hasonlóra Texasban.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon