Aktuális

Megérkezett a csontrepesztő hideg, mától egy hétig sarkvidéki idő lesz

Hiába bukkan ma elő a felhős ég mögül többször is a nap, a hőérzetünkön ez sem fog sokat segíteni.

Ahogy arról korábban már írtunk, szombaton délben életbe lépett a vörös kód, ami azt jelenti, hogy a szociális intézmények az extrém hideg időjárás miatt kötelesek ellátást biztosítani a hajléktalan embereknek. A csontrepesztő hideg tegnap este meg is érkezett a Kárpát-medence térségébe, a következő napokban a hőmérséklet nem fogja meghaladni a 0 fokot.

A Kiderül.hu vasárnapi előrejelzése szerint ma az országban több helyen kisüt majd a nap a felhős ég mögül, ám a hőmérséklet ennek ellenére sem kúszik majd fagypont fölé: -2 és -7 fok körül alakul egész nap. Késő estére még ennél is hidegebb lesz, a levegő hőmérséklete -6 és -13 fok közé hűl.

A Dunantúlon az extrém hideget havazás, míg az ország több pontján északi, északkeleti viharos szél teszi még elviselhetetlenebbé. Fontos, hogy mindenki fokozottan figyeljen a kihűléssel fenyegetett és az egyedül élő idős emberekre. Ha, kell hívjunk segítséget!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top