nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Még Grönlandon is jobb most az idő, mint Magyarországon

Még Grönlandon is jobb most az idő, mint Magyarországon

Az ilyenkor szokásos mínusz 10, mínusz 20 fokos hideg helyett, tavaszi meleget mértek a Föld legészakibb meteorológiai állomásán. Pedig ott még a nap sem süt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Sőt! A Nap márciusig nem is bukkan a horizont felé Grönland szigetén, ahol az ilyenkor szokásos mínusz 10, mínusz 20, nem ritkán -40 fokos hideg helyett, szombat este 6,1 fokos meleget mértek. Az Időkép azt írja, vasárnap még a pozitív tartományban marad majd a hőmérséklet, hogy aztán az előrejelzések szerint hétfőn újra -20 fok körüli hőmérsékleteket mérjenek majd.

grönland

Kép forrása: Wikipédia

Míg Grönlandon szokatlan meleg van, Magyarországot szibériai eredetű hideg uralja: szombat dél óta a vörös kód is életben van, ami kötelezi a szociális intézményeket arra, hogy ellásák a hajléktalan embereket. A hidegbetörés következtében a következő héten napközben is csak alig-alig kúszik majd fagypont fölé a hőmérséklet, míg éjszaka helyenként -10 fokos hidegre kell majd számítani.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon