Aktuális

Még Grönlandon is jobb most az idő, mint Magyarországon

Az ilyenkor szokásos mínusz 10, mínusz 20 fokos hideg helyett, tavaszi meleget mértek a Föld legészakibb meteorológiai állomásán. Pedig ott még a nap sem süt.

Sőt! A Nap márciusig nem is bukkan a horizont felé Grönland szigetén, ahol az ilyenkor szokásos mínusz 10, mínusz 20, nem ritkán -40 fokos hideg helyett, szombat este 6,1 fokos meleget mértek. Az Időkép azt írja, vasárnap még a pozitív tartományban marad majd a hőmérséklet, hogy aztán az előrejelzések szerint hétfőn újra -20 fok körüli hőmérsékleteket mérjenek majd.

grönland

Kép forrása: Wikipédia

Míg Grönlandon szokatlan meleg van, Magyarországot szibériai eredetű hideg uralja: szombat dél óta a vörös kód is életben van, ami kötelezi a szociális intézményeket arra, hogy ellásák a hajléktalan embereket. A hidegbetörés következtében a következő héten napközben is csak alig-alig kúszik majd fagypont fölé a hőmérséklet, míg éjszaka helyenként -10 fokos hidegre kell majd számítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top