Aktuális

Prostitúciótól mentett meg két tinit a légitársaság munkatársa

Egy 15 és egy 17 éves lányt feltehetően prostitúcióra akart kényszeríteni egy férfi, akit az interneten ismertek meg. Csupán a légitársaság munkatársának gyors helyzetfelismerésén múlt, hogy sikerült megakadályozni.

Múlt hét csütörtökön egy 15 és egy 17 éves lány próbált meg feljutni az American Airlines Sacramentóból New Yorkba tartó járatára. A beszédes nevű Denise Miracle ügyfélszolgálati munkatársként gyanút fogott, amikor feltűnt neki, hogy a két fiatal kissé idegesen viselkedik a reptéren.

Miracle arra is felfigyelt, hogy a két lánynak nincs semmilyen igazolványa, annak ellenére, hogy első osztályra szóló jegyekkel érkeztek a reptérre (az Egyesült Államokban nincs személyi igazolvány, az emberek gyakran a jogosítványukkal igazolják magukat – a szerk.). Mivel a lányok mellett nem volt felnőtt kísérő, Miracle megtagadta a jegyek kiadását és értesítette a hatóságokat.

Az ügyfélszolgálati munkatársnak az első osztályra szóló jegyek mellett gyanús lett, hogy a lányoknál sok kisebb csomag volt, ami arra utalt, hogy sietve csomagolhattak be otthon. Emellett többször, látszólag szorongva néztek egymásra, a nevükre szóló jegyet pedig egy idegen férfi nevére szóló hitelkártyával vásárolták.

A helyi rendőrök ezután kihallgatták a lányokat, akik elmondták, hogy egy Dray nevű férfi ajánlott fel nekik fejenként 2000 dollárt egy hétvégi munkáért, amely során modellkedniük kellett volna, illetve videoklipekben kellett volna szerepelniük. A férfit az Instagram képmegosztó szolgáltatáson keresztül ismerték meg.

A lányok a szüleiknek azt hazudták, hogy egymásnál alszanak a hétvégén, azt viszont csak a rendőröktől tudták meg, hogy a nevükre szóló repülőjegyek csak az odaútra szólnak, a visszafelé utazásra már nem.

A lányok egyike felhívta telefonon a férfit, azonban később, amikor a hatóságok próbálták elérni, a telefonja már ki volt kapcsolva és Instagram-fiókját is törölte.

A rendőrség valószínűleg nyomozást indít az ügyben, jó hír viszont, hogy a lányok azóta visszatérhettek a családjukhoz. Egyikük anyja levélben köszönte meg a légitársaság munkatársának az éberségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top