Aktuális

Hiába piszkálják, továbbra is szemetet szed a fiatal lány

Az alig 12 éves Nadia Sparkesnak talán furcsa hobbija van: ő szemet gyűjt, hogy aztán szelektív kukákba vigye az eldobált hulladékot. Emiatt sokan piszkálják, de ő ennek ellenére sem adja fel szenvedélyét.

A legtöbb kamasz videójátékokkal játszik, vagy csak lóg egy parkban a barátaival, de a 12 éves Nadia Sparkes már most komoly küldetéstudattal bír. A fiatal lány rendszeresen összegyűjti a szemetet az iskolától az otthonáig vezető úton és vissza, majd a kosarába halmozott hulladékot szelektív kukákba osztja szét.

Persze osztálytársai nem nézik jó szemmel a dolgot: ráaggatták a „Szemetes Csaj” gúnynevet, és rengeteget piszkálják furcsa hobbija miatt. Szerencsére a fiatal lány ettől függetlenül is makacsul ragaszkodik a környezet megmentéséhez, és külön jó hír, hogy néhány lelkes támogatója a neten is segítségére sietett. A Team Trash Girl névre keresztelt Facebook-csoport nemcsak biztatja Nadiát a környezetbarát munkájában, de a piszkálódás, vagyis a bullying problémájára is felhívja a figyelmet. 

 

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top