Aktuális

3 napig számolták a rendőrök a lövedékeket a tatabányai garázsban

80 kiló működőképes robbanóanyagot tartott testvére tatabányai garázsában az a férfi, akit most ítélt el a bíróság.

Négy év fegyházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki lövedékeket és más haditechnikai eszközöket tárolt testvére garázsában. A 30 éves T. János testvérét, akinek tatabányai házában a nyomozók kézigránátot és mintegy negyven töltényt találtak, a másodfokon eljáró törvényszék jogerősen 1 év 6 hónap – 4 évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

A rendőrség a tatabányai színház mögötti Liget soron található garázsban 2016 februárjában tűzszerészek jelenlétében három napig leltározta az ott talált tárgyakat, amelyek között volt lőpor, préselt TNT, sérült gyújtószerkezetű aknavető és tüzérségi gránátok, valamint lőszerek. A szakértők szerint a garázsban lefoglalt, összesen 80 kilogramm működőképes robbanóanyagot tartalmazó tárgyak egyidejű felrobbanásának a környezetben 500-1000 méteres körben lett volna romboló hatása. Az ingatlan előtti út túloldalán lakóházak találhatók.

T. János elfogása után budapesti albérletében is házkutatást tartottak, itt szintén robbanóanyagot és lőfegyvert találtak.

Az elkövetőt korábban ugyanilyen bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, azonban a férfi ezután is hosszabb időn át szerzett be robbanóanyagokat és haditechnikai eszközöket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top