Aktuális

Saját testével védte diáktársait a golyóktól a 15 éves hős

Anthony Borges a floridai iskolai lövöldözés alatt öt golyót kapott, miközben saját testével igyekezett védeni iskolatársait.

Anthony állapota szerencsére stabil és javuló tendenciát mutat, igaz, hosszú út áll még előtte, mire teljesen felépül” – idézi a Yahoo News amerikai hírmagazin Schott Israelt, a Broward megyei seriffet, aki a hétvégén tette tiszteletét a hős kamaszfiúnál a kórházban. „Még vár rá jó pár műtét, de Anthony igazi harcos, biztos vagyok benne, hogy sikerrel veszi majd az akadályokat” – tette hozzá.

Carlos Rodriguez, Anthony legjobb barátja az ABC Newsnak nyilatkozott a lövöldözés után. Elmondta, hogy az életét Anthonynak köszönheti: ő is, és még további 19 iskolatársuk. „Mikor Nikolas Cruz lövöldözni kezdett, 15-20-an bemenekültünk az egyik közeli, üres osztályterembe. Anthony volt az utolsó, aki még be tudott jönni az ajtón, és miközben Cruz vadul tüzelt rá, maradt annyi lélekjelenléte, hogy bezárja az ajtót, majd a saját testével torlaszolja el.”

Anthony eközben 5 golyót kapott, és egyike volt annak a néhány sérültnek, akiket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. „Egyikünk sem tudta, mit kellene tennünk. Halálra voltunk rémülve. Anthony volt az egyetlen, aki megőrizte a lélekjelenlétét, és ezzel megmentette mindannyiunk életét.”

Nikolas Cruz múlt héten, február 14-én nyitott tüzet iskolatársaira és tanáraira, a flordiai Marjory Stoneman Douglas középiskolában. A 19 éves fiatal 17 embert megölt, és több tucatnyit megsebesített ámokfutása közben. Az ügyben eljáró ügyész szerint Cruz akár halálbüntetést is kaphat a tettéért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top