Aktuális

Már fel is függesztették a kiskutyát megütő rendőrt

Azonnali hatállyal felfüggesztették állásából azt a rendőrt, aki megütött egy kiskutyát, és az állatkínzásról készült felvétel bejárta az internetet.

Csodával határos módon semmilyen sérülést nem szenvedett az a kiskutya, akit egy rendőr ütött meg Dányon, miközben a szolgálati autóba tette az ebet. Az esetről készült videófelvétel nyilvánosságra kerülése után a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője feljelentést tett az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen.

A videón szereplő, állatkínzó rendőrt pedig február 20-i – vagyis azonnali – hatállyal felfüggesztették szolgálati beosztásából. Az Indexnek András Tamás megyei szóvivő elmondta, jelenleg parancsnoki kivizsgálás zajlik az ügyben. Időközben a rendőrség közzétett egy közleményt is, melyből kiderült, hogy az állatot, egy kistestű kutyát soron kívül megvizsgálta egy állatorvos és nem talált rajta sérülést. 

24.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top