Aktuális

Rabtársai is félnek a tornyospálcai apagyilkostól

Egyszemélyes cellában tartják fogva a két gyilkosságot elkövető férfit. Az orvosi szakértői véleményen múlik, milyen büntetés vár rá.

Rabtársait is megfélemlíti annak a 38 éves férfinak a jelenléte, akit jelenleg egyszemélyes cellában tartanak fogva a nyíregyházi börtönben. A Blikk szerint T. Béla jelenléte alapvető nyugtalanságot okoz a börtönben, senki nem tudja, mire lehet számítani a férfitól.

T. Béla 2003-ban megölte akkori barátnőjét. Beszámíthatatlannak minősítették, többéves kényszergyógykezelést kapott. Idén január végén halálra szúrta az apját. Letartóztatták, most új orvosi szakvélemény készül róla. Ha beszámíthatatlannak minősítik, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogják őrizni, jelenleg viszont a korábbi szakvélemény miatt az épelméjűekre szabható büntetés vár rá is.

Fotó: MTI/EPApool/Michele Tantussi

A börtön hivatalos álláspontja szerint nincs probléma a rabbal. „A büntetés-végrehajtásban dolgozók egyáltalán nem félnek, nem tartanak a fogvatartottaktól. Kollégáim minden börtönben a vonatkozó, hatályos jogszabályok szerint végzik a feladatukat. A bv-intézetekben kivétel nélkül valamennyi fogvatartott azonos bánásmódban részesül” – nyilatkozta a sajtószóvivő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top