Aktuális

Ötnapos sztrájk lesz az önkormányzatoknál

Folytatják egy hónappal ezelőtt elkezdett tiltakozási akciójukat az önkormányzati dolgozók, akik ötnapos sztrájkkal akarják elérni, hogy a kormány tíz év után végre emelje az illetményalap összegét.

Újabb sztrájkra készülnek az önkormányzati dolgozók, akik csütörtöktől öt napig tartó munkabeszüntetést tartanak. Egy hónappal ezelőtt országszerte 98 hivatal csaknem 7 ezer dolgozója vett részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének akciójában, de nem jártak eredménnyel.

A szakszervezet forintosította is követelését: azt szeretnék elérni, hogy az illetményalap összege a jelenlegi 38.650-ről 60.000 forintra nőjön.

„Az MKKSZ 18 ezer önkormányzati köztisztviselő tíz éve nem emelt keresete miatt – ugyanazon követelés teljesítése érdekében – ötödik alkalommal kénytelen sztrájkot szervezni. Azért, mert a kormány nem teljesíti a törvényben előírt sztrájkegyeztetési kötelezettségét, ahol módunk nyílna tárgyalóasztal mellett a keresetek emeléséről beszélni” – közölte Boros Péteré, a szakszervezet elnöke.

A februári munkabeszüntetéshez csatlakozott a Magyar Nők Szövetsége is.

A szakszervezetek a követeléseiket és a sztrájkot támogatóktól azt kérik, hogy a munkabeszüntetés ideje alatt viseljék ruhájukon a szolidaritás kék színét az összetartozás jelképeként – írja a Hír TV.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top