Aktuális

Havazás és hófúvás jön, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Leginkább az ország nyugati részén eshet több centiméter hó, de a többi tájon is előfordulhat havas eső, havazás. Szerdán is hasonló időnk lesz.

Havazás miatt négy megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint

  • Komárom-Esztergom,
  • Somogy,
  • Vas,
  • Veszprém megyében

5 centimétert meghaladó friss hó hullhat 12 óra alatt.

Vas és Veszprém megyében ráadásul hófúvás miatt is figyelmeztet a meteorológia keddre, ugyanis a friss hóval fedett területeken az időnként 45-60 kilométeres északnyugati szél hótorlaszokat emelhet.

Kedd délelőttig síkvidéken általában vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet.

A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt síkvidéken csak kisebb területen marad meg a hó. A Dunántúl egyes részein, estétől az Északi-középhegység térségében 5 centiméter megmaradó hó hullhat. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 centiméter feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Sok helyen szerdán is marad a havazás, emiatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Baranya és Tolna megyére. Hófúvás miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére van érvényben veszélyjelzés szerdára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top