nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Havazás és hófúvás jön, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Havazás és hófúvás jön, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Leginkább az ország nyugati részén eshet több centiméter hó, de a többi tájon is előfordulhat havas eső, havazás. Szerdán is hasonló időnk lesz.
NLCafé
f Ajánlom

Havazás miatt négy megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint

  • Komárom-Esztergom,
  • Somogy,
  • Vas,
  • Veszprém megyében

5 centimétert meghaladó friss hó hullhat 12 óra alatt.

Vas és Veszprém megyében ráadásul hófúvás miatt is figyelmeztet a meteorológia keddre, ugyanis a friss hóval fedett területeken az időnként 45-60 kilométeres északnyugati szél hótorlaszokat emelhet.

Kedd délelőttig síkvidéken általában vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet.

A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt síkvidéken csak kisebb területen marad meg a hó. A Dunántúl egyes részein, estétől az Északi-középhegység térségében 5 centiméter megmaradó hó hullhat. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 centiméter feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Sok helyen szerdán is marad a havazás, emiatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Baranya és Tolna megyére. Hófúvás miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére van érvényben veszélyjelzés szerdára.

Megosztás Facebookon