Aktuális

Speciálisan képzett szakemberek hibáztak a metrókoccanásnál

Ilyen végzettséggel rendelkező szakembereket nem lenne könnyű pótolnia a közlekedési vállalatnak.

Komoly fejtörést okoz a BKV-nak a szerdai metróbaleset – írja a Blikk. A belső vizsgálat eredményétől függően ugyanis elképzelhető, hogy meg kell válnia a közlekedési cégnek az ütközésben vétkes vonatvezetőktől. Pótlásukat azonban nem lenne egyszerű megoldani, mivel speciálisan képzett szakemberekről van szó. A kis mozdonyhoz, amelyet az alagútban vezetnek, miközben karbantartásokat és biztonsági ellenőrzéseket végeznek, speciális képzés és vizsga szükséges.

A balesetet okozó vonatvezetők a rendőrségi nyomozás és a fegyelmi vizsgálat végéig nem dolgozhatnak. A lap úgy tudja, helyettesítésüket túlórával és a szabadságolások rovására tudják csak megoldani.

Mint arról beszámoltunk, február 7-én két szolgálati vonat hajnalban összekoccant az ilyenkor szokásos karbantartási munkák során a 2-es metró vonalán az Astoria és a Blaha Lujza tér között. A balesetben egy ember sérült meg könnyebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top