Aktuális

Nem akarsz lemaradni az NLCafé cikkeiről Facebookon? Itt a megoldás!

A közösségi oldal nemrég jelentősen átprogramozta az egyes posztok megjelenéséért felelős algoritmusát. Ennek eredményeként nem biztos, hogy minden olyan cikket látni fogsz, amit korábban. Szerencsére csupán pár másodpercre van szükség, hogy megoldódjon ez a helyzet. Mutatjuk, mi a teendőd.

A Facebook algoritmusa többek között azért felel, hogy a felhasználók a számukra legérdekesebb, legrelevánsabb posztokat, cikkeket láthassák. Mivel értelemszerűen a hírfolyamban egyszerűen képtelenség lenne mindent megjeleníteni, ami érdekli az embereket, az algoritmus súlyozással dönti el, hogy kinek mi a legfontosabb. Ehhez olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például, hogy a felhasználó hányszor lájkolta egy adott oldal posztjait, hány hozzászólást írt, vagy éppen hányszor osztotta meg az őt érdeklő tartalmakat. 

Az idén év elején bevezetett új algoritmus azonban hátrébb sorolja az összes médiatermék vagy márka oldalát, ezért sokan azt tapasztalhatják, hogy az általuk kedvelt cikkekből, posztokból kevesebbet látnak, ha látnak egyáltalán. 

Csupán pár kattintásra van szükség, hogy helyreálljon a korábbi rend. A következő lépéseket kell megtenni, amelyeket az alábbi videón is bemutatunk.

Lépj be az NLCafé Facebook-oldalára (a linkre kattintva, vagy írjd be a böngésződbe, hogy https://www.facebook.com/noklapjacafe/). Ezután a borítókép alatti három gomb közül válaszd ki a „Követed” feliratút.

A lenyíló lehetőségek közül válaszd ki a „Megjelenítés elsőként” opciót. Figyelem! Ha a Facebookot nem az okostelefonod Facebook-alkalmazásából használod, hanem a böngészőből, ezt az opciót nem a jobb oldalon találod, mint a videóban, hanem a bal oldalon! Ennyi volt, mostantól nem maradsz le többé az NLCafé legújabb cikkeiről!

A módszer egyaránt működik asztali számítógép böngészőjében, illetve okostelefonon a Facebook-alkalmazásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top