Aktuális

Újra lecsap ránk a fogcsikorgató tél és az erős havazás

A következő napokban visszatér a csapadékos, télies idő. Többször kell számítani hóra, havas esőre, de ónos esőből és esőből is kaphatunk. A leghidegebb órákban mínuszokat mérhetünk, a hét második felében azonban melegedés várható.

Hétfőn délelőtt a Tiszántúlon is beborul az ég. Hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon és északon helyenként már szállingózhat, eshet a hó, nyugaton átmeneti ónos eső sem kizárt, majd délelőtt a Dunántúlon egyre többfelé, délutántól másutt elszórtan várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, helyenként eső. Jelentősebb mennyiség délnyugaton hullhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható havas eső, havazás, a Tiszántúlon eső is lehet. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, majd késő délutántól nyugaton szakadozik fel a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is lehet. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharos közeli lökések is előfordulhatnak, ami ott a havat is hordhatja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Csütörtökön Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a keleti országrészben végig erősen felhős marad az ég. Keleten helyenként előfordulhat eső, havas eső, a hegyekben havazás. Az északi, északnyugati szél élénk, néhol erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A hét további napjainak az időjárás-előrejelzéséért kattints a Kiderül oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top