Aktuális

Ez történik ma, Tom Hiddleston születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:01-kor kel fel a Nap, és 16:54-kor nyugszik. Tom Hiddleston szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2018. II. 9.

Ezen a napon:

1849-ben a piski csata Erdélyben. Bem tábornok a piski hídnál megtámadja Puchner császári csapatait, és döntő vereséget mér rájuk. 1904-ben a Togo admirális vezette japán flotta Port Arthur külső kikötőjében három orosz hadihajót harcképtelenné tesz. Ez az orosz-japán háború casus belliként szolgáló eseménye. 1981-ben Tom Hiddleston szülinapja.

A nap mottója:

Az ember sajátos tanuló lény, akinek a társak felismerése mellett az önkényes kulturális rendszerekre is fel kell készülnie. A hagyományos, vertikálisan működő tudásátadást azonban ma a horizontális pedagógia: a kortársak, munkatársak, az internet világa váltja fel.

Pléh Csaba

Névnap:

Február kilencedike Abigél, Alex, Alarik, Apol, Apolka, Apollónia, Donald, Erik, Erika, Erős, Hanga, Marián, Rajnald, Rex, Rinaldó, Ronald, Szabin napja.    

Február kilencedikén született:

Kesjár Csaba autóversenyző és Tom Hiddleston színész.

Időjárás:

Északkeleten, keleten erősen felhős vagy borult marad az ég, elszórtan hószállingózás, gyenge havazás, havas eső is várható, míg másutt szakadozik, csökken a felhőzet, akár több órára is kisüthet a nap, és csapadék sem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -7 fok között alakul, a gyengébben felhős, havas nyugati részeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top