Aktuális

Picit megszaladt a norvég olimpiai csapat kajarendelése

Fordítási hiba miatt egy „kicsivel” több tojást kaptak a norvég sportolók, mint amennyre feltétlenül szükségük lett volna.

A norvég csapat séfjei alaposan meglepődtek, amikor megkapták a pénteken startoló, dél-koreai téli olimpiai játékokra szánt élelmiszer-rendelésüket.

A sportolók élelmezéséért felelős szakácsok úgy kalkuláltak, hogy 1500 tojásra lesz szükségük a válogatott ellátásához. Ezért megírták a bevásárlólistájukat, amelyet a Google Translate fordítóprogram segítségével átültettek koreai nyelvre, majd elküldték egy helyi szupermarketnek.

Ugyancsak meglepődtek, amikor végül ennek a mennyiségnek a tízszeresét, vagyis 15 000 darab tojást szállítottak le a szupermarket munkatársai.

Mint azt Stale Johansen, a norvég csapat séfje az Aftenposten című norvég lapnak nyilatkozva elmondta, a fordítás során két apró hiba is történt: egyrészt, az 1500 és a 15 000 koreai írásjelei között minimális a különbség, ráadásul egy nullával el is ütötték a rendelést.

A BBC koreai irodájának munkatársa, David Cann elmondta, hogy a távol-keleti országban nem csak az arab számokat használják, ez is hozzájárulhatott a félreértéshez.

Johansen hozzátette, a félreértés tisztázását követően a felesleges 13 500 tojást végül sikerült visszaküldeni a szupermarketnek. A norvég csapat egyébként 109 sportolóval képviselteti magát a phjongcsangi téli olimpián.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top