nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Picit megszaladt a norvég olimpiai csapat kajarendelése

Picit megszaladt a norvég olimpiai csapat kajarendelése

Fordítási hiba miatt egy „kicsivel” több tojást kaptak a norvég sportolók, mint amennyre feltétlenül szükségük lett volna.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A norvég csapat séfjei alaposan meglepődtek, amikor megkapták a pénteken startoló, dél-koreai téli olimpiai játékokra szánt élelmiszer-rendelésüket.

A sportolók élelmezéséért felelős szakácsok úgy kalkuláltak, hogy 1500 tojásra lesz szükségük a válogatott ellátásához. Ezért megírták a bevásárlólistájukat, amelyet a Google Translate fordítóprogram segítségével átültettek koreai nyelvre, majd elküldték egy helyi szupermarketnek.

Ugyancsak meglepődtek, amikor végül ennek a mennyiségnek a tízszeresét, vagyis 15 000 darab tojást szállítottak le a szupermarket munkatársai.

Mint azt Stale Johansen, a norvég csapat séfje az Aftenposten című norvég lapnak nyilatkozva elmondta, a fordítás során két apró hiba is történt: egyrészt, az 1500 és a 15 000 koreai írásjelei között minimális a különbség, ráadásul egy nullával el is ütötték a rendelést.

A BBC koreai irodájának munkatársa, David Cann elmondta, hogy a távol-keleti országban nem csak az arab számokat használják, ez is hozzájárulhatott a félreértéshez.

Johansen hozzátette, a félreértés tisztázását követően a felesleges 13 500 tojást végül sikerült visszaküldeni a szupermarketnek. A norvég csapat egyébként 109 sportolóval képviselteti magát a phjongcsangi téli olimpián.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon