nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Melegből a hűvösre – Tenerifén fogták el a magyar embercsempészt

Melegből a hűvösre – Tenerifén fogták el a magyar embercsempészt

Iraki–magyar embercsempészbandát számolt fel a rendőrség, a bűnszervezet magyar vezetőjét a Kanári-szigeteken fogták el.
NLCafé
f Ajánlom

Több mint egy évig nyomozott a magyar rendőrség a német, az olasz, az osztrák és a szlovák társszervekkel egy nemzetközi embercsempész banda ellen, akiknek egy budapesti hotel volt a főhadiszállásuk. Ide taxival érkeztek a befogadó állomásokon elhelyezett illegális bevándorlók, akiket főként marokkói, egyiptomi és iraki származású sofőrök Ausztrián és Szlovákián keresztül Nyugat-Európába szállítottak.

Így vesznek őrizetbe egy embercsempészt Ferihegyen

Tavaly február elsején rajtaütést tartottak a rendőrök a budapesti hotelben, ahol elfogták a csoport iraki vezetőjét, illetve egy magyar bűntársát, emellett mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, számítógépeket, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt, illetve egy luxusterepjárót foglaltak le. 

Májusban sikerült elfogni a bűnbanda további négy magyar tagját is, majd december 1-jén európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki még egy magyar állampolgár ellen.

Időközben kiderült, hogy a körözött személy a Kanári-szigeteken tartózkodik, így az akcióba a spanyol rendőrök is beszálltak: a Guardia Civil munkatársai 2018. január 23-án Tenerifén fogták el a férfit, akit kiadatási őrizetbe helyeztek, majd február 6-án Magyarországra szállítottak.

A gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására – tájékoztatott a rendőrség.

Megosztás Facebookon