Aktuális

Ledarálja a léceket a sízőkről a phjongcshangi olimpiai pálya

Nem kedvez a téli olimpián induló sízőknek a phjongcshangi lesiklópálya, mert a nagy hidegben minden csúszás után lécet kell cserélniük.

Már edzenek a síelők a phjongcshangi téli olimpia helyszínén, és egy pályamunkás a Reutersnek arról beszélt, hogy több versenyző is kidobja léceit, miután lecsúszott a pályán. Az Origó azt írja, hogy a Jongpjong Alpine Center lejtőin olyan hideg van, hogy a hó rövid idő alatt tönkreteszi a léceket.

Az osztrák csapatnál is a keményre fagyott hókristályokra panaszkodnak. Marcel Hirscher, az osztrákok sízője szerint minden futamhoz más lécek kellenek, de nem a pálya nehézsége, hanem a nagy hideg miatt kell mindig cserélni. Mínusz húsz alatt a kristályok szétszedik a lécet, hatalmas a súrlódás ilyenkor.

A szervezők közben a pálya vizezésével próbálják elérni, hogy a várható felmelegedés ne okozzon majd nagyobb kárt – írja az origó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top