nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Drágul a taxizás Budapesten

Drágul a taxizás Budapesten

A taxisok 10-15 százalékos díjemelést szeretnének. A javaslatról a főváros dönt, de akár már tavasszal többet fizethetünk a fuvarért.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A budapesti taxisok arra számítanak, hogy kis mértékben akár már április elejétől emelhetik a tarifákat – mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A taxisok 10-15 százalékos díjemelést tartanak indokoltnak a megnövekedett költségeik miatt, az erről szóló javaslatukat benyújtották a fővárosnak.

Várakozásaik szerint már áprilisban emelkedhetnek a tarifák, ennek következtében

egy átlagos fuvar 300-400 forinttal kerülne többe az utasoknak.

A jelenlegi tarifákat öt éve állapította meg a főváros, a budapesti taxisok szerint azonban azóta nagyot nőttek a kiadásaik: jelentősen emelkedtek idén a biztosítási díjak, nőtt a szakszerviz költsége, és plusz kiadás volt a pénztárgépek bevezetése is.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon