nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Vádemelés lett az eredménye néhány szelfinek

Vádemelés lett az eredménye néhány szelfinek

Lopott telefonnal készítettek fényképet a lopott pénzről, majd szelfiztek is vele a pécsi tolvajok, aztán a fényképekkel a memóriában eladták a készüléket. Már a vádemelési szakaszban jár az ügy.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt két nő ellen, akik meglopták alkalmi partnerüket, majd a lopott telefonnal képeket készítettek magukról és a zsákmányról, ami később lebuktatta őket.

Az ügyészség beszámolója szerint a két nő megismerkedett egy ittas férfival egy pécsi szórakozóhelyen, aki hajlandó lett volna fizetni az általuk nyújtani kívánt szexuális szolgáltatásért. Fel is mentek a férfi lakására, ahol rettentő sok alkohol elfogyasztása közben a nők úgy döntöttek, inkább kirabolják a férfit.

Jelentős mennyiségű alkohol fogyott a férfi lakásán – Fotó: ügyészség

Ezért az egyik nő a férfival szobára ment, míg a másik átkutatta a lakást. Talált is 1100 eurót, 85 ezer forintot, egy rakás ékszert és egy mobiltelefont, amely később lebuktatta őket.

A zsákmányszerzés után a két nő fáradtságra hivatkozva távozott, majd az egyik nő a telefont az élettársának adta a lopott pénzzel együtt, aki a telefonnal több szelfit is készített magáról, élettársáról, illetve a lopott pénzről.

Napokkal később a telefont beadták értékesítésre egy kereskedésbe, de nem törölték ki a szajrés képeket, amelyek alapján később elkapták őket.

A két nő összesen mintegy 600 000 forint lopási kárt okozott a sértettnek.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon