Aktuális

Vádemelés lett az eredménye néhány szelfinek

Lopott telefonnal készítettek fényképet a lopott pénzről, majd szelfiztek is vele a pécsi tolvajok, aztán a fényképekkel a memóriában eladták a készüléket. Már a vádemelési szakaszban jár az ügy.

Vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt két nő ellen, akik meglopták alkalmi partnerüket, majd a lopott telefonnal képeket készítettek magukról és a zsákmányról, ami később lebuktatta őket.

Az ügyészség beszámolója szerint a két nő megismerkedett egy ittas férfival egy pécsi szórakozóhelyen, aki hajlandó lett volna fizetni az általuk nyújtani kívánt szexuális szolgáltatásért. Fel is mentek a férfi lakására, ahol rettentő sok alkohol elfogyasztása közben a nők úgy döntöttek, inkább kirabolják a férfit.

Jelentős mennyiségű alkohol fogyott a férfi lakásán – Fotó: ügyészség

Ezért az egyik nő a férfival szobára ment, míg a másik átkutatta a lakást. Talált is 1100 eurót, 85 ezer forintot, egy rakás ékszert és egy mobiltelefont, amely később lebuktatta őket.

A zsákmányszerzés után a két nő fáradtságra hivatkozva távozott, majd az egyik nő a telefont az élettársának adta a lopott pénzzel együtt, aki a telefonnal több szelfit is készített magáról, élettársáról, illetve a lopott pénzről.

Napokkal később a telefont beadták értékesítésre egy kereskedésbe, de nem törölték ki a szajrés képeket, amelyek alapján később elkapták őket.

A két nő összesen mintegy 600 000 forint lopási kárt okozott a sértettnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top