nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Megszólalt a lány, akit rendőrök lőttek mellbe

Megszólalt a lány, akit rendőrök lőttek mellbe

A szlovák Michaelát 2016 augusztusában lőtték meg a rendőrök egy autós üldözés során. Azóta nem beszélt a történtekről, egészen mostanáig.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Megszólalt a szlovák médiának Michaela, akit 2016-ban lőttek mellkason a rendőrök egy autós üldözés közben, majd a sérült lányt még meg is rugdosták. A parameter.sk emlékeztet, hogy a három rendőr közül csupán egy ismerte el a bíróságon, hogy brutálisan bántalmazta a földön fekvő, sérült lányt – tettét azóta is bánja. A másik két rendőr tagadta, hogy bűnös lenne, a tárgyaláson nem tettek vallomást.

Michaela most azt mondja, hogy miután meglőtték, megállt a kocsival, és feltartott kézzel szállt ki, ezért nem is érti, miért lőttek rá újra. Állítja, nagy verést kapott, teste tele volt véraláfutásokkal, két bordája eltört, és agyrázkódása is volt. Úgy néz ki, hogy a mellkasával egész életében problémái lesznek.

Miután a lány elismerte, hogy az ügyben részben ő is hibás, a bíróság őt három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Ha a rendőrök bűnössége beigazolódik, tíz év börtönt is kaphatnak.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon