Aktuális

Borsodban már 30 centi hó esett, holnap folytatódik a havazás

A magasabban fekvő települések közül néhányban már 30 centiméter körüli a hóréteg, de az alacsonyabb részeken is jelentős mennyiségű hó hullott szerdán. Az előrejelzés szerint viszont olvadás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten 35, Lillafüred-Jávorkúton 33, a diósgyőri mérőállomáson 17, Aggteleken pedig 30 centiméteres hóréteget mértek. Heves megyében Kékestetőn 26, Mátraszentimrén 14 centiméternyi hó hullott.

Az alacsonyabban fekvő települések közül a Vas megyei Rábagyarmaton 12, Szombathelyen 8 centiméteres a hó. Országszerte többfelé hullott több centiméternyi hó, vagy alakult ki hólepel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat további ónos esőre és havazásra is figyelmeztet. Éjjel és reggel főként az Alföld északi harmadán és az Északi-középhegység térségében lehet átmenetileg ónos csapadék. Az ónos eső veszélye miatt csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A havazás miatt csütörtökre Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Éjjel a Nyugat-Dunántúlon újabb havazás kezdődik, 1-10 centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki. Főként Zalában és tágabb térségében helyenként akár 10-15 centiméternél is több tapadó hó hullhat. Másutt jellemzően eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt.

Csütörtökön napközben fokozatosan kevesebb lesz a csapadék, a lehulló, illetve lehullott hó olvadni fog. A hőmérséklet kora délután 0 és plusz 10, késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok között várható. Csütörtök hajnalra mínusz 1 és plusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top