nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Elképesztő összeget fizethet a Tesco a nőknek

Elképesztő összeget fizethet a Tesco a nőknek

Egy jogi iroda már elkezdte begyűjteni a brit Tesco elleni kereseteket, mert a jogászok szerint a cég kevesebb fizetést ad a női alkalmazottaknak, mint a férfiaknak.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Óriási, akár 4 milliárd fontos (1400 milliárd forintos) kompenzáció kifizetésére is kötelezhetik a Tescót, mert egy brit jogi iroda szerint a társaság kevesebb fizetést ad a nőknek, mint a férfiaknak.

A portfolio.hu a Reutersre hivatkozva azt írja, hogy a főleg férfiakat alkalmazó elosztó központokban lényegesen magasabbak a fizetések, mint a Tesco-üzletekben, ahol a női dolgozók dominálnak a létszámban.

Úgy néz ki, az alulfizetés több mint 200 ezer dolgozót érinthet, és fejenként akár 20 ezer fontot is követelhetnek, így a végleges „számla” akár 4 milliárd font is lehet. A Leigh Day jogi iroda már elkezdte begyűjteni az ügyfelek igényeit.

A Tesco szóvivője közölte, hogy nem kommentálják a híreket, mert nem kapták meg a kárigényeket.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon