Aktuális

Összekoccant két szerelvény, ezért nem jár reggel óta a 2-es metró

Két szolgálati vonat szenvedett balesetet hajnalban az ilyenkor szokásos karbantartási munkák során. Egyelőre nem tudni, mikor járhat újra a teljes vonalon a metró.

Üzemkezdés, azaz hajnali fél 5 óta nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, ám sokáig nem lehetett tudni, hogy mi ennek az oka.

A BKK csak most közölte, hogy hajnalban az M2-es metróvonalon szolgálatot teljesítő két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak.

A balesetben senki nem sérült meg, a rendőrség vizsgálódik, folyamatban van a helyreállítás és az anyagi kár megállapítása.

A műszaki elhárítás ideje alatt az Örs vezér tere és a Deák tér állomások között az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A forgalom várhatóan a kárelhárítási folyamatok után indul meg a teljes vonalon, közölte a BKK. Azt nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent, csak annyit írtak: hamarosan.

A BKK közleményével frissítve: 

A pótlás okairól és körülményeiről megjelent tájékoztatást a BKK adta ki. Az esettel kapcsolatban a BKV Zrt. volt az illetékes, ezért az erről szóló közleményt is ők adták ki.
 
A Budapesti Közlekedési Központ a forgalomszervezésért, a pótlásokért felel, illetve kizárólag ezekről adhat felvilágosítást. (Pl.: mikor, melyik vonalon van fennakadás, az meddig tart, illetve, hogy az utasok mivel utazhatnak tovább?) Ezt a BKK tegnap reggel is megtette a szokásos csatornákon.
 
A forgalmi változások okairól, részleteiről nem a BKK, hanem az érintett fél adhat tájékoztatást. A szerda reggeli esetben ez például a metrókat üzemeltető BKV Zrt. volt. Ha műszaki hiba történik egy járművel, akkor arról a járatot üzemeltető szolgáltató tud információt adni; ha baleset, vagy rosszullét miatt áll a forgalom, akkor arról az illetékes hatóság (pl.: mentőszolgálat, rendőrség) stb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top