nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Zsírszörny keseríti a pécsiek életét

Zsírszörny keseríti a pécsiek életét

Eldugult egy fővezeték, amelyhez csak a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében tudnak hozzányúlni a szakemberek.
NLCafé
f Ajánlom

Aki kedden a munkából hazafelé tartva markáns közlekedési dugóban találta magát Pécsett, az a kellemetlen helyzetet egy zsírdugónak, illetve a lefolyókba hajigált, sokszor oda nem illő tartalmaknak köszönheti.

A probléma a Konzum áruháznál történt. A bama.hu tudósítása szerint a csatornatisztítók csak a Bajcsy-Zsilinszky utca–Rákóczi út kereszteződésében férnek hozzá a duguláshoz, ezért rendőri irányítás mellett halad a forgalom. A fennakadás várhatóan 1-2 órán át tart.

Csöngei Adrienn, a Tettye Forrásház Zrt. szóvivője a lapnak elmondta: egy 400 mm átmérőjű vezeték dugult el, ami a belváros szennyvizét gyűjti össze. A szolgáltató szakemberei ezért speciális, magas nyomású technológiai járművel mossák át a fővezetéket.

Legtöbbször zsírból, vécépapírból, nedves törlőkendőkből és csatornahulladékból álló akadály dugítja el a csatornát. Könnyen keletkeznek zsírdugók az ételmaradékból, a lefolyóba öntött használt sütőzsiradékból, ami leérve rögtön rátapad a csatorna falára, és akadályt képez. Egy gigantikus, 130 tonnás zsírszörny tavaly ősszel a londoniak életét is alaposan megkeserítette.

Megosztás Facebookon