Aktuális

Gyorshajtási rekordot állított fel egy Tesla – fotó

Rekordnak számító sebességgel mértek be egy gyorshajtót a szlovák rendőrök a D1-es autópálya fővárosi szakaszán. A sietős sofőr egy Teslának taposott oda, 216 km/órával kapták el.

Facebook-oldalán tette közzé a szlovák rendőrség annak a Tesla Model S-nek a fényképét, amit 216 km/órás sebesség mellett mértek be a D1-es autópálya pozsonyi szakaszán, ahol a megengedett maximális sebesség 90 km/h.

A cseh rendszámú Teslát egy 41 éves sofőr hajtotta, igyekezetét a rendőrség 800 eurós bírsággal (250 ezer forint) díjazta.

A tisztán elektromos és korlátozottan önvezető képességekkel rendelkező autó csak egy kicsivel ment gyorsabban, mint a tavaly novemberben lefülelt magyar sofőr, aki Subaru Foresterével állított fel a D2-es autópálya pozsonyi szakaszán egy 204 km/órás rekordot. A rendőrök őt 500 eurós helyszíni bírsággal sújtották, amit a 30 éves sofőr a helyszínen, bankkártyáját használva ki is fizetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top