Aktuális

Több ezer halott kismadár tetemét találták meg egy mikrobuszban – fotó

Természetkárosítás miatt kell felelnie annak a román férfinak, akinek autójában közel 3000 énekes madár tetemét találták meg egy közúti ellenőrzés során Lajosmizsén.

A tavaly októberi, nagyszabású, TISPOL-akcióban fülelték le a Bács-Kiskun Megyei rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőreivel közösen azt a román férfit, akinek kisbuszában, 16 hűtőtáskában közel háromezer (2946) madár tetemét találták meg a hatóságok emberei.

3000 énekesmadár tetemét találták meg egy román férfinál Lajosmizsénél – Fotó: police.hu

A madarak együttes értéke meghaladja a 73 millió forintot, ugyanis a halott madarak közül két faj az európai közösségben természetvédelmi szempontból jelentős állatfajnak számít, a többi védett besorolási szintbe tartozik.

A lajosmizsei nyomozók a tehergépkocsi 34 éves sofőrjét gyanúsítottként hallgatták ki természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A román férfival szemben a nyomozást a napokban befejezték, és az ügyet vádemelési javaslattal küldték meg a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top