Aktuális

Ennek a brit férfinak fogalma sem volt, hogy magyar nőktől szednek ki pénzt a képeivel

Stephen Murphy képeivel többször is visszaéltek már, de a magyar esetről nem tudott. Csalók nőktől kérnek pénzt, Murphy fotója mögé bújva.

Az 51 éves Spethen Murphy két éve ment nyugdíjba a brit haditengerészettől. Harmincéves szolgálati ideje alatt több kiküldetésben is részt vett. 2006-ban Irakban is készültek róla képek, amelyeket Murphy állítása szerint 2012-ben loptak el, azóta rendszeresen visszaélnek velük.

Stephen Murphy, csalás (forrás: Facebook)

Stephen Murphy régi fotója, a friss csalássorozat kelléke (forrás: Facebook)

Nemrég magyar nőktől is pénzt kezdett el kicsalni valaki Murphy fotói mögé bújva. A csaló ismerősnek jelöli a nőket a Facebookon, majd elmondja, az Egyesült Államok légierejénél szolgál főhadnagyként, és most épp Nigériában állomásozik. Ezt a csalás egyik áldozata, Éva mesélte a Blikknek. Tőle az ismeretlen december elején azt kérdezte, a nő tud-e neki kölcsönadni, először 50 ezer, majd 100 ezer forintnak megfelelő dollárt. „Egyre erőszakosabb lett, és azt ígérte: ha adok pénzt, együtt kezdünk új életet” – mesélte a nő.

A csaló vagy csalók kiléte továbbra is ismeretlen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top