Aktuális

Még fagyosabb napok jönnek, hóból is kapunk bőven

A következő napokban is folytatódik a hideg, télies időjárás, többfelé a maximumok is alig haladják meg a fagypontot. A hét közepén ismét várható havazás is.

Hétfőn változó felhőzetre, általában többórás napsütésre számíthatunk. Az északkeleti megyékben és az Alpokalján azonban felhősebb lesz az ég, kisebb havazás, hózápor is ott fordulhat elő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

Kedden változóan, északon erősen felhős lesz az ég, majd estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a derült, havas helyeken -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 között alakul.

Kirándulók hóembert építenek a Mecsekben, a Remeteréten Pécs közelében 2018. február 3-án – MTI Fotó: Sóki Tamás

Szerdán többnyire borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék; a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is számítani kell. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa–Miskolc vonaltól északra -1 és +4, délre 5 és 10 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, de délután, este nyugaton már szakadozik a felhőzet. Egyre kevesebb helyen, főként a Dunától keletre lehet csapadék; eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. Az északnyugati, nyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A hét további napjainak az előrejelzéséért kattints a Kiderül oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top