nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Tornatermet ígértek Szakolyon az óvodásoknak, de a megpályázott pénz máshova csordogált

Tornatermet ígértek Szakolyon az óvodásoknak, de a megpályázott pénz máshova csordogált

Letöltendő börtönt kér az ügyészség a szakolyi polgármesterre, mert az önkormányzati hivatal működésére fordították azt a pénzt, amit egy tornaszoba építésére kaptak. Közben papíron úgy tüntették fel, mintha tényleg elkészült volna a beruházás.
NLCafé
f Ajánlom

2009-ben Szakoly település vezetői úgy döntöttek, hogy tornatermet építtetnek a helyi óvodában, ahova jelenleg körülbelül száz gyerek jár. Az önkormányzat pályázott, és több mint 11 millió forintot nyert is a terem létrehozására. A pénzt azonban az ügyészség szerint nem a tornaterem megvalósítására költötték, hanem az önkormányzat saját működésére. Papíron persze úgy tüntették fel, mintha a beruházás elkészült volna. A tornaszobára felvett támogatást vissza kellett fizetni; a polgármesternek, az alpolgármesternek és a jegyzőnek pedig költségvetési csalás miatt a bíróságon kell felelnie. 

A polgármestert, Szűcs Gabriellát korábban már egyszer felfüggesztették tisztségéből, legutóbb pedig közokirat-hamisításért egy év próbaidőre ítélték – hangzik el az RTL Híradóban. Most az óvoda elmaradt bővítéséért kell felelnie, közben pedig a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség tavaly novemberben szintén költségvetési csalás büntette miatt emelt vádat. Az önkormányzat a közfoglalkoztatottak részére nyújtott támogatást a hivatal saját dolgozói bérének a kifizetésére fordította. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a polgármesterre, akár öt évet is kaphat.

Megosztás Facebookon