Aktuális

Ez történik ma, Vera Chytilová születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:11-kor kel fel a Nap, és 16:42-kor nyugszik. Vera Chytilová szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2018. II. 2.

Ezen a napon:

1929-ben Vera Chytilová születésnapja. 1943-ban véget ér a sztálingrádi csata, a 6. német hadsereg megadja magát. 1957-ben Kádár János salgótarjáni beszédében Nagy Imrét ellenforradalmi felkelés szításával vádolja, és árulónak nevezi. 1971-ben elfogadják a Ramsari egyezményt; február 2. ennek tiszteletére lesz a vizes élőhelyek napja.

Vera Chytilova, csehszlovák filmrendező

Vera Chytilova csehszlovák filmrendező

A nap mottója:

Nem hiszek abban, hogy az életben minden úgy történik, ahogy azt az ember előre megtervezi. Sok múlik a véletlenen és a szerencsén.

Kassai Viktor

Névnap:

Február másodika Aida, Karolina, Adna, Apor, Aporka, Bodó, Brúnó, Brútusz, Johanna, Mari, Mária, Mariella, Marinka,  Mariska, Milli, Opika, Teofánia, Tifani, Virgínia napja.  

Február másodikán született:

Vera Chytilová filmrendező, Farah Fawcett színésznő, Shakira énekesnő és Gerard Piqué labdarúgó.

Időjárás:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl magasabban fekvő részein havas eső, havazás is, majd a délután második felétől északnyugat felől szűnik a csapadék. A szél délután az ország keleti felén is északnyugatira, északira fordul, élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 7 és 11, másutt 2 és 7 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top