nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
22 buldogot préseltek egy Citroenbe

22 buldogot préseltek egy Citroenbe

A kutyáknak sem enni, sem inni nem adtak, így próbálta két férfi az állatokat február elsején átvinni a határon Lenti közelében. A 22 francia buldog állatvédőkhöz került, a csempészeket állatkínzással gyanúsítják.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A járőrök február 1-én a szlovén határ közelében, Külsősárdon egy Citroen sofőrjét és utasát ellenőrizték. A jármű rakterében, papírdobozban, valamint mobil kutyaboxokban 22 francia buldogot találtak, köztük néhány hetes kutyakölyköket is. A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták továbbértékesíteni.

A két külföldi személyt a rendőrök elfogták, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak. A Lenti Rendőrkapitányság kezdeményezi a 26 éves és a 33 éves torinói személyek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

(via Police.hu)

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon