nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Négy férfi elkábított és megerőszakolt egy kolumbiai turistát Érden

Négy férfi elkábított és megerőszakolt egy kolumbiai turistát Érden

Négy férfi nyolc évvel ezelőtt Érden elkábított és megerőszakolt egy Németországban tanuló, Magyarországra látogató kolumbiai nőt. Az elkövetőket 10-12 év fegyházra ítélték első fokon.
Avatar
MTI
f Ajánlom

A négy vádlott a nem jogerős ítélet szerint az autóstoppal utazó nő ellen szexuális erőszakot követett el, valamint megsértették a személyi szabadságát. A kolumbiai egyetemista egynapos városnézésre érkezett Budapestre 2010. április 10-én, majd – idegenrendészeti ellenőrzése után – Pozsonyba akart utazni, de a népligeti autóbuszállomásról aznap már nem indult járat, ezért autóstoppal kelt útra.

A nőt a vádlottak vették fel a kocsijukba, és azt ígérték neki, hogy 50 euróért elviszik Pozsonyba. Ehelyett Érdre autóztak vele, ahol elkábították. A város külterületén egyikük a nővel a gépkocsiban közösült, a másik két vádlott egyéb dolgokra is kényszerítette. Ez után a XI. kerületbe vitték, és ott magára hagyták a nőt – írja közleményében a törvényszék.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, és mindegyiküket fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte; az első- és a másodrendű vádlott 12 évet, a harmadrendű 10 évet kapott, továbbá 10 évre eltiltották őket a közügyektől. Negyedik társukat mint bűnsegédet 2 éves, 5 év próbaidőre történő felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, és elrendelte pártfogói felügyeletét.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik fellebbeztek az ítélet ellen.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon