nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Egy apró koccanás miatt 292 ezerre emelték a kötelező biztosítás díját

Egy apró koccanás miatt 292 ezerre emelték a kötelező biztosítás díját

A fiatal lány csupán 63 ezer forintos kárt okozott, de a háromszorosára, 300 ezer forintra emelték a kötelező biztosításának az éves díját. Egy olyan autóra, amely 600 ezret ér.
NLCafé
f Ajánlom

Egy 22 éves egyetemista lány még 2017 májusában kiparkolás közben nekikoccant a mögötte lévő autónak. A Magyar Posta Biztosító 63 ezer forintot fizetett az ügy károsultjának.

A Vezess.hu cikke szerint a lány természetesen számított arra, hogy alacsonyabb bonus-malus kategóriába sorolják a kötelező biztosítását, és pár ezer forintos díjemelésre is felkészült.

Kezdő vezetőként A00 kategóriából M01-be sorolták, azaz csak egyet kellett visszalépnie. A sokk ezután érte: az éves biztosítási díját 292 ezer forintra emelték. Az összeg a háromszorosára nőtt, ráadásul egy olyan autóra kellene fizetni, amely nagyjából 600 ezer forintot ér.

Az ügy egy másik érdekessége, hogy ha kifizette volna a 63 ezer forintos kárt, akkor nem változott volna a besorolása. Ám amikor a kárrendezésről értesítette őt a biztosító, még fogalma sem volt a brutális emelésről. És az azt követő 45 napon belül sem, pedig eddig rendezhette volna saját zsebből a kárt visszasorolás és díjemelés nélkül.

Megosztás Facebookon