nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Lopott állatok húsát árulhatta boltjában egy békési hentes

Lopott állatok húsát árulhatta boltjában egy békési hentes

Lopott állatokat dolgozhatott fel és értékesíthetett saját húsboltjában egy Békés megyei hentes, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. A találékony hentest más bűncselekményekkel is gyanúsítják.
NLCafé
f Ajánlom

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 65 éves Békés megyei hentest, akit lopásokkal és más bűncselekményekkel is gyanúsít a Békési Rendőrkapitányság és a Szarvasi Rendőrkapitányság. A gyanú szerint a férfi a tanyáján másoktól lopott állatokat tartott, illetve vágott le és dolgozott fel, melyek húsát saját húsboltjában értékesíthette.

Lopott állatok húsát árulhatta boltjában egy békési hentes – Fotó: Police.hu

A hentes tanyáján január 29-én tett látogatást a rendőrség, ahol bélmegyeri, gyomaendrődi és gyulai tanyákból ellopott állatokat foglalt le, melyek többségét a rendőrség visszaadta eredeti gazdájának, ám néhány állat származását nem sikerült beazonosítani.

A hentes ugyanis a lopott szarvasmarhák fülébe saját állatainak azonosítóit, illetve korábban már levágott marhák fülszámait tette.

A férfi húsboltjában a rendőrség 2018. január 29-én a Békés Megyei Kormányhivatal szakemberei helyszíni szemlét tartottak, ahonnan mintegy 600 kilogramm beazonosíthatatlan származású sertés-, marha-, illetve birkahúst foglaltak le, és elrendelték a megsemmisítését. 

Megosztás Facebookon