Aktuális

Lopott állatok húsát árulhatta boltjában egy békési hentes

Lopott állatokat dolgozhatott fel és értékesíthetett saját húsboltjában egy Békés megyei hentes, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. A találékony hentest más bűncselekményekkel is gyanúsítják.

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 65 éves Békés megyei hentest, akit lopásokkal és más bűncselekményekkel is gyanúsít a Békési Rendőrkapitányság és a Szarvasi Rendőrkapitányság. A gyanú szerint a férfi a tanyáján másoktól lopott állatokat tartott, illetve vágott le és dolgozott fel, melyek húsát saját húsboltjában értékesíthette.

Lopott állatok húsát árulhatta boltjában egy békési hentes – Fotó: Police.hu

A hentes tanyáján január 29-én tett látogatást a rendőrség, ahol bélmegyeri, gyomaendrődi és gyulai tanyákból ellopott állatokat foglalt le, melyek többségét a rendőrség visszaadta eredeti gazdájának, ám néhány állat származását nem sikerült beazonosítani.

A hentes ugyanis a lopott szarvasmarhák fülébe saját állatainak azonosítóit, illetve korábban már levágott marhák fülszámait tette.

A férfi húsboltjában a rendőrség 2018. január 29-én a Békés Megyei Kormányhivatal szakemberei helyszíni szemlét tartottak, ahonnan mintegy 600 kilogramm beazonosíthatatlan származású sertés-, marha-, illetve birkahúst foglaltak le, és elrendelték a megsemmisítését. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top