Aktuális

Hagyták szenvedni leforrázott testű gyereküket

A fürdőben leforrázta magát, a szobában pedig hagyták kihűlni gyermeküket, ezzel vádolnak egy pécsi párt. Az ügyet már másodfokon tárgyalják, az anya és a nevelőapa is éveket kaphatnak.

60-80 fokos forró víz ömlött egy pécsi kisgyerek testére, a fiú fenekét és nemi szervét is összeégette a víz. A vád szerint a szülők nem törődtek a másodfokú égési sérüléssel, a kisfiút lefektették aludni egy hideg szobában, és csak reggel hívtak hozzá mentőt. Addigra a gyerek teste annyira kihűlt, hogy az igazságügyi orvosszakértő szerint 34,8 fokra csökkent a testének hőmérséklete. 

Ha a gyerek nem kapta volna meg hamar az intenzív terápiás kezelést, a teste kihűlt volna teljesen. A kisfiú a sérülései miatt hetekig kórházban volt, a bíró szerint képtelenség, hogy az égési sérüléseit nem vették azonnal észre a szülők. Az anya és a nevelőapa első fokon csak részben ismerték el a felelősségüket, a nő három évet, a férfi egy év hat hónap börtönt kapott. Mindketten enyhítést kértek, az ügyészség viszont súlyosbításért fellebbezett, így került az ügy a Pécsi Ítélőtáblára. A másodfokú bíróság jövő héten hirdet ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top