nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Reklámokat tilt ki a Facebook

Reklámokat tilt ki a Facebook

A Facebook minden felületén megtiltja a kriptovaluták reklámozását, mert gyakran megtévesztő hirdetések jelennek meg az oldalon. Ám még azok a cégek sem hirdethetnek, amelyek törvényesen működnek.
MTI
f Ajánlom

Gyakorlatilag megtiltja minden felületén a kriptovaluta-reklámokat a Facebook – jelentette be a vállalat. Közleményükben azt írták, hogy a hirdetéseknek biztonságosnak kell lenniük. A megtévesztésnek és a félrevezető reklámoknak nincs helyük a Facebookon.

Új közléspolitikájuk megtiltja minden reklámozónak, hogy a Facebookon ismertetőjükben a bitcoinhoz hasonló kriptovalutákat, bináris pénzügyi lehetőségeket terjesszenek. A tilalom azokra is vonatkozik, amelyek törvényesen működnek.

A Facebook úgy tekint ezekre a pénzügyi termékekre és szolgáltatásokra, mint amelyek gyakran összefüggésbe hozhatók megtévesztő és csalfa hirdetési gyakorlattal. A közlemény szerint a cég azt szeretné, hogy „az emberek nyugodtan, a becsapás félelme nélkül fedezzenek fel új termékeket és szolgáltatásokat, gyűjtsenek róluk ismereteket a Facebookon”.

Új stratégiájuk része annak a törekvésnek, hogy „sikeresebben leleplezzék a csalókat és a megtévesztő reklámgyakorlatokat” – derült ki a nyilvánosságra hozott dokumentumból. A stratégia végrehajtásának minden oldalukon érvényt szereznek, beleértve a Facebookot, az Audience Networköt és az Instagramot.

Megosztás Facebookon