Aktuális

Koller Katalin nem akart már kínlódni, visszautasította az újabb kemoterápiát

Évekkel ezelőtt diagnosztizáltak nála rákot, de minden jel arra mutatott, hogy sikerült legyőznie a szörnyű betegséget. Koller Katalin, egykori Miss Hungary-győztes szépségkirálynő tragikusan fiatalon, 35 évesen hunyt el, mivel kétévnyi tünetmentesség után tavaly novemberben újult ki nála a rák.

Hétfőn reggel Koller Katalin férje a közösségi oldalán jelentette be: felesége szervezete hosszú küzdelem után feladta a harcot.

A 2007-es Miss Hungary szépségkirálynője 29 éves korában tapintott ki először csomót a mellében, ám a legelső vizsgálatán félrediagnosztizálták – számolt be még 2016-ban maga Koller Katalin a betegségéről. Másfél évvel később már jelentkeztek a tünetek: nem tudta felemelni a karját, és nem múló erős köhögése volt, ekkor állapították meg az orvosok is a rosszindulatú daganatot. Kiderült, 4-es stádiumú rákja van, nyirok-, máj-, tüdő- és csont­áttétekkel. Az egyik orvos közölte vele, ne számítson gyógyulásra. Koller Katalin mégis kitartott, hat hónapon keresztül járt kemoterápiára, és végül négy CT-vizsgálat is negatív eredményt mutatott, úgy látszott: eltűntek az áttétek a szervezetéből. 

A Bors azt írja, hogy az egykori szépségkirálynő, később táncos karriert folytató Koller két évig tünetmentes volt, tavaly novemberben azonban a rák kiújult. Nem kért az újabb kezelésekből. „A tünetmentes évek után nem akartunk hinni a szemünknek. A lányom nem akart kínlódni, nem kért a kemóból. Az édesanyja kezei között halt meg” – fogalmazott a lapnak az édesapja.

A Blikknek Répás Lajos, a Miss Hungary szervezője nyilatkozott Koller Katalinnal kapcsolatban: „Sajnos elvesztettük. Nagyon nehéz erről beszélni. Egy igazi csoda volt, amellett, hogy elképesztően gyönyörű volt, több nyelven beszélt, és fantasztikusan táncolt. Nagyon sajnálom a férjét. Egy csoda volt a kapcsolatuk, neki most borzasztó nehéz lehet. Nagyon sok szépségkirálynőt ismertem, de csak Katáék esküvőjére mentem el. Nem minden királynőmért sírnék, de érte igen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top