nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Jó hír a diákhiteleseknek: már a cafeteriából is törleszthető az adósság

Jó hír a diákhiteleseknek: már a cafeteriából is törleszthető az adósság

Idén már a cafeteriából is törleszthető a diákhitel, amely havonta legfeljebb a minimálbér 20 százaléka, tehát 27 600 forint lehet – mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója az M1-nek.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Az igazgató kiemelte, hogy ez a cafeteriaelem kizárólag a diákhitel kiegyenlítésére fordítható, a törlesztési kötelezettség az aktív hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban lép életbe. 

Kitért arra is, hogy a munkáltató és a munkavállaló is törlesztheti a Diákhitel Központnak a diákhitelt. Amennyiben a munkáltató fizeti közvetlenül, akkor ahhoz a munkavállaló külön hozzájárulása, írásos nyilatkozata szükséges. Imre Zita felhívta a figyelmet arra is, hogy a hitel kizárólag banki utalással törleszthető, a szerződésszám és az adós nevének a feltüntetésével. A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig meg kell érkeznie.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon