Aktuális

Hatalmas a hídépítési kedv a Dunán

Összeszedték, hogy a közeljövőben hol fogják összekötni a Duna két partját Magyarországon. Összesen öt új híd épül majd a folyón.

A Magyar Idők összefoglalója szerint már tervezik vagy meg is kezdték a kivitelezését annak az öt új hídnak, amelyek összeköttetést biztosítanak a Duna két partja között. 

Ahogy arról korábban is szó esett, új Duna-híd épül Komárom–Komarno között, egy 600 méter hosszú, egypilonos, ferdekábeles hidat építenek a szakemberek, amelynek költsége 91,2 millió euró. A tervek szerint két és fél év múlva már megindulhat a forgalom Komárom két része között.

Egyelőre terv szintjén létezik, de a Dunakanyarnál is új hidat akarnak építeni, amely az elfogadott tanulmányterv szerint tizenöt méter széles lenne, és Váctól délre ívelne át a Dunán. 

A lap hangsúlyozza, hogy Budapesten már készül a Rákóczi híddal párhuzamosan futó Déli összekötő vasúti híd átalakításának és bővítésének kiviteli terve, illetve van egy másik projekt, a Galvani úti híd, amely a főváros déli részén épülne meg.

A Budapest alatti Duna-szakaszon már a tervezési szerződésnél tart a Kalocsa–Paks Duna-híd. Közben pedig ajánlati felhívás jelent meg a Mohácsnál épülő Duna-híd közbeszerzésére, így a Duna legdélebbi hazai szakaszán is készül új híd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top