Aktuális

Ez történik ma, Tom Selleck szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:16-kor kel fel a Nap és 16:37-kor nyugszik. Tom Selleck szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 29.         

Ezen a napon:

1919-ben a balassagyarmati vasutasok megvédték a várost a csehszlovák katonák betörésével szemben, a város pedig elnyerte a Civitas Fortissima címet. 1886-ban Karl Benz szabadalmaztatta „gázmotor hajtású járművét”, minden autók ősét. 1945-ben Tom Selleck születésnapja. 1998-ban aláírták a kormányközi szerződést a Nemzetközi Űrállomás építéséről és üzemeltetéséről.

Tom Selleck, amerikai színész

Tom Selleck, amerikai színész

A nap mottója:

Boldog az az ember, aki csak az után vágyakozik, ami az övé, mert a hűség biztonságot, bizalmat és teljességet ad.

Böjte Csaba

Névnap:

Január huszonkilenc Adél, Adala, Adália, Adela, Adelaida, Adélia, Adelin, Eta, Etelka, Ferenc, Szaléz, Szalók, Valér, Valérián napja.  

Január huszonkilencedikén született:

Tom Selleck színész, Schell Ádám színész, Páger Antal színész

Időjárás:

A ködfoltok feloszlását követően napközben csökken a felhőzet, változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Északon, keleten helyenként kisebb eső lehet. Többfelé megélénkül, időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top