Aktuális

Ez történik ma, Börcsök Enikő szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 07:17-kor kel fel a Nap, és 16:35-kor nyugszik. Börcsök Enikő szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2018. I. 28.

Ezen a napon:

1790-ben II. József német-római császár, magyar és cseh király visszavonja Magyarországot érintő összes rendeletét, a türelmi, a jobbágyrendelet és az alsópapság fizetését biztosító rendelet kivételével. 1968-ban Börcsök Enikő szülinapja. 1989-ben a Kossuth Rádióban elhangzik Pozsgay Imre, a rendszert korábban támogató kommunista politikus bejelentése, hogy 1956 népfelkelésnek tekinthető, ezzel megkérdőjelezi a Kádár-rendszer létjogosultságát, mely az „ellenforradalom” koncepcióján alapult.

Börcsök Enikő, magyar színésznő

Börcsök Enikő magyar színésznő

A nap mottója:

Bár a szívet megtölti a feneketlen vágy, a világban hemzsegnek a vonzó egyedek, és se szeri, se száma a csodás lehetőségeknek, az ember mégis hozhat józan döntéseket, amelyek csökkentik a fellángolás veszélyét, és segítenek átvészelni az érzelmi viharokat. És ha majdani házassági „gondok” miatt aggódunk, nem árt tudnunk, hogy a „gond” nem olyasmi, ami „csak úgy megtörténik”, hanem sok esetben, bele sem gondolva, magunk hozzuk létre.

Elizabeth M. Gilbert

Névnap:

Január huszonnyolc Károly, Aglent, Ágnes, Agnéta, Amadé, Amadea, Amadeusz, Amadó, Amál, Amália, Amilla, Apol, Apolka, Gréta, Gréte, Grétea, Gyula, Inez, Karola, Manassé, Manfréd, Manfréda, Margit, Margita, Margitta, Margó, Péter, Pető, Tamás napja.  

Január huszonnyolcadikán született:

Kern András színész, Börcsök Enikő színésznő, Elijah Wood színész.

Időjárás:

 Közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, csapadék nem valószínű. Reggel ködfoltokra is számítani kell. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top