nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Saját pólója fojtotta meg a hároméves kisfiút

Saját pólója fojtotta meg a hároméves kisfiút

A kis Blake a családi otthon kertjében játszott a csúszdán, amikor a baleset történt. Hiába került szinte azonnal kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A hároméves brit kisfiú, Blake William Graves tavaly nyáron épp az otthonuk hátsó kertjében felállított csúszdával játszott, mikor a baleset történt. A kisfiú halálának ügyében rendőrségi eljárás indult, aminek most hozták nyilvánosságra az eredményét. A nyomozati anyagból kiderült, hogy a kisfiú halálát az okozta, hogy pólója felakadt a csúszda egyik kapaszkodójából hat milliméterre kiálló facsavarba.

„A szomszéd ház biztonsági kamerája megerősítette az anya vallomását, aki elmondta, gyermeke mindössze 20 percre maradt egyedül a kertben, míg ő az ebédet készítette” – nyilatkozta a brit Daily Mailnek az ügyben eljáró Niel Jones nyomozó. Hozzátette, mikor az anya észrevette, hogy baj van, már késő volt. „A felvételen látszik, hogy kirohan a kertbe a kisfiúhoz, majd a karjában viszi vissza a házba. A gyereken ekkor már nem volt rajta a pólója.”

csúszda baleset póló

A kép illusztráció – Kép forrása: Unsplash.com

A nyomozó beszélt arról is, hogy a kisfiú halála elkerülhető lett volna, ha a csavar nem áll ki a csúszda felületéből. „A játék öreg darab volt már, látszott rajta, hogy itt-ott szerelni kellett, hogy biztonságos maradjon. Az apa vélhetően azért facsavarral erősítette meg a csúszda kapaszkodó részét, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket.”

A nyomozó szavait az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette, aki elmondta, Blake egy teljesen egészséges, hároméves kisfiú volt, aki a fellépő oxigénhiány következtében halt meg. „Ami a családdal történt, tragikus baleset volt” – tette hozzá.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon